О начину обиљежавања Дана побједе ове године већ смо писали и са поносом истакли ангажовање чланова нашег одјељења. Наша застава вијорила се у име читавог клуба.
Све што радимо радимо из љубави и убјеђења. Свака наша вожња и сваки наш гест допринос је идеалима клуба које сматрамо и нашим. И за то не тражимо никакву ни похвалу ни признање. Сматрамо да би то било као да тражимо захвалност што дишемо. Ипак, кад наше залагање одјекне ван мото свијета, кад буде препозната наша чврстина и став на нивоу дипломатских и државних представника Русије коју у срцу носимо као и св. Петар Цетињски и сви Петровићи што су је носили, не можемо да не застанемо и подијелимо са пријатељима тренутак поноса. Поносни не на само признање него на глас који о нама иде. Наша дјела говоре о нама и она ће остати и послије нас.
Иван Лагатор, који живи и ради у Швајцарској, а који часно носи боје нашег одјељења, ове године је организовао прославу Дана побједе у тој земљи. У име свих нас, у име Црне Горе, у име Русије. И његовим залагањем доживјели смо част да Амбасада Руске Федерације у Швајцарској писаним актом захвали и њему и нашем одјељењу. Да нам захвали што дишемо. Не гордимо се и не сматрамо да нас ово чини бољим. Ово је само потврда да је наш пут исправан и да нас са њега не може скренути ни локална злоба ни глобална пандемија.
У то име поздрављамо вас старим црногорским поздравом: ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ!