Можда повода за ово писање није ни било, јер „повод“ то и не заслужује. Али заслужују пријатељи Ноћних Вукова, као и сви добронамјерни грађани Црне Горе који су, могуће, обманути необјективним извјештавањем.
Недавно је ЦДМ, поводом посјете Руског Козачког Центра граду Котору и Матици Боке, гдје смо ИМАЛИ ЧАСТ ДА БУДЕМО ПОЗВАНИ КАО ГОСТИ, објавио један веома злонамјеран извјештај са тог скупа.
Кажемо злонамјеран, јер су и други медији извјештавали говорећи о оном што се тог дана дешавало у Котору веома професионално, тако да се овим путем желимо захвалити и „Дану“ и „Вијестима“ на коректном односу, и према нама и према јавности.
Наиме, тог дана су Козаци на Которском тргу развили заставе Русије, Црне Горе, Србије, Грчке, Македоније и Свете Горе.
ЦДМ је „случајно“ ухватио (јер је фотографисање трајало и са грађанима и са туристима) моменат када у кадру нијесу биле заставе Црне Горе и Македоније и на, понављамо, веома злонамјеран начин то презентовао јавности.
Не сматрамо да смо анђели, али је немогуће не сјетити се оне народне: ,,Зло око и у крилу анђела види црно перо.“
Тако да ЦДМ никада није пропратио ниједну хуманитарну акцију Ноћних Вукова, ниједно добровољно давање крви… Нијесу се бавили нама ни када смо организовали литерални конкурс и прво троје дјеце са родитељима послали на наградно путовање у Москву. Није им било интересантно ни када смо једну талентовану дјевојку послали да студира у Москви, одакле ће се, ако Бог да са успјехом вратити и бити користан кадар својој земљи.
Толико тога лијепог су превидјели и пропустили, јер то не прате. Изгледа да их то не занима.
Да би разбили ту лошу слику и фаму о Ноћним Вуковима, треба да оду у Москву, да виде како родитељи са осмијехом пуштају дјецу да се друже са њима. Да виде спектакуларне представе које Ноћни Вукови организују за дјецу у Русији. Али…“какве су нам мисли, такав нам је живот.“
Ноћни Вукови се не баве политиком, још мање политикантством. Патриоте су на нивоу своје државе, а не на нивоу било које политичке партије и њихових дневно политичких потреба.
Да су били добронамјерни, прочитали би шта пише на нашим прслуцима, прочитали би име државе ЦРНА ГОРА које стоји на прслуцима, и уз сагласност коју бисмо им радо дали, објавили наше фотографије са путовања по свијету на којима је увијек истакнута застава Црне Горе, алај барјак или крсташ барјак, јер је ово, ако дозвољавају, и наша држава и ми другу немамо.
Када се већ баве новинарством, предлажемо да када пишу о некоме, провјере чињенице. Помпезне најаве доласка Ноћних Вукова из Русије су одавно постале смијешне. Одјељење Ноћних Вукова постоји у Црној Гори, тако да ти „велики“ наслови не одговарају истини. А сви знамо како се зову људи који пласирају неистине.
Нећемо се више бавити писањима портала, па ни ЦДМ-а.
Једино би их замолили да кад већ имају тај апарат за мјерење патриотизма и љубави према овој нашој држави, да дођу да се упоредо тестирамо, и они и ми. А за то ће имати прилику ако буду пратили или подржали неку од наших хуманитарних акција.
Ето прилике да се видимо, и да поразговарамо, у недељу , на обиљежавању 220 година од Битке на Крусима. Обиљежавање побједе црногорске војске над Махмут-пашом Бушатлијом, а под вођством Св. Петра Цетињског. Надамо се да ће доћи, и да им неће засметати аманет Светога Петра: „Молите се Богу и држите се Русије…“
А нама је изгледа чување тог аманета, једини гријех…
До тада, најљубазније молимо да се уздрже од цртања мета по Ноћним Вуковима.