Можда сте јуче били на улицама Београда када је поред вас протутуњала колона Ноћних вукова на својим моћним двоточкашима. Можда сте се запитали, куда су то кренули? Можда су вам са својим бучним машинама засметали, док сте журили несвесни, ко се сакрива испод кацига и препознатљивих прслука.

Можда сте, у вртлогу животних проблема и битака заборавили на мале хероје, малишане оболеле од рака, који бију своју најважнију битку- животну.

Можда сте ви заборавили, али Ноћни вукови нису.

Јуче је  широм Србије обележен Светски дан деце оболела од рака.

На Тргу Републике су се већ око 11.00 почели окупљати Београђани да би учествовали у акцији под слоганом  «и ја се борим» и  пружили подршку тим малим херојима у њиховој најважнијој борби.

Циљ акције је прикупљање новчаних средстава за изгрању друге фазе радова на дечјем Хемато-онколошком одељењу у Нишу. Поред Београда у акцији је учествовало још око 40 градова Србије

Трг Републике је био препун малишана којима су активисткиње «Нурдора» делиле зелене балоне, док су родитељи убацивали у «касице прасице» новац или слали СМС поруке за прикупљање новчаних средстава.

Чекало се на почетак манифестације и долазак Ноћних вукова.

И стигли су.

Мало пре поднева, забрујуле се моћне машине на Тргу Републике. Један по један, су упаркиравали своје двоточкаше праћени задивљеним погледима малишана, али и одраслих.

Малишани су скоро и не дочекавши да се мотори мало охладе, пожелели да их додирну, узверу се на њих попут малих мачића, сликају поред, али и на њима.

Било је симпатично видети тај контраст моћних машина и малишана, који су спрам њих, изгледали тако мајушно.

Многи од њих су прилазили вуковима, а они су им узвраћали осмехом. Јер ма колико ови момци изгледали опасно, и упркос предрасудама које људи о њима имају, испод тих прслука куца једно огромно хумано срце.

Ово није први пут да Ноћни вукови учествују у овој и оваквим акцијама. Не мали је број хуманитарних акција у којима су  учествовали. Али, ови скромни момци, ретко о томе причају.

Кажу, увек су ту када је помоћ потребна. То је један од кодекса њиховог понашања , поред очувања традиционалних вредности, вере и православља, који Ноћни вукови Србије ( огранак Ноћних вукова Русије) у свакој прилици презентују.

Након завршетка програма, на стотине зелених балона пуштено је у ваздух у знак подршке малим херојима оболелим од рака и оним који су ту битку изгубили.

Активисти организације «Нордор» су се на крају захвалили Ноћним вуковима који су им узвратили специфичним гестом, турирањем моћних двоточкаша.

Зато, ако се деси да поред вас «прозуји» попут ветра неко од ових момака, немојте се љутити. Сасвим је могуће да је управо кренуо да неком малишану «нацрта» осмех.

А осмех на лицу детета, је нашто најдрагоценије.

Лола Ђорђевић

Извор https://srb.news-front.info/2017/02/16/no-ni-vukovi-za-detsu-obolelu-od-raka-humanost-ispod-katsige/#.WKVvUC_3NR4.facebook