Ноћни вукови одјељење Црна Гора су и ове године, трећи пут заредом, организовали ходочашће на Свету Гору и посјету Манастиру Хиландар. Овогодишње ходочашће је било и најбројније до сада, захваљујући великом интересовању браће из осталих одјељења и пријатеља клуба, који су у свакој прилици уз нас и сваку нашу акцију учине бројнијом и љепшом, као и благослову монаштва Манастира Хиландар који су нам омогућили већи број посјетилаца од уобичајеног. На чему смо свима неизмјерно захвални. 

Путовање је овог пута започето из Подгорице у суботу 16. септембра, када је уз благослов  свештеника Мирчете Шљиванчанина из Храма Христовог Васкрсења на пут до Ниша кренуло 15-так моториста.

Овдје морамо да застанемо и да поменемо нашег Брата Павла Пејића који је на пут пошао бициклом и за два дана прешао 750 км. Скоро да је возио брже од нас 🙂

90

Увече смо стигли у Ниш гдје су нам се прикључили остали ходочасници. Наредни дан  смо послије Литургије у Храму посвећеног цару Константину и царици Јелени уз благослов свештенства наставили пут за Грчку у колони коју је чинило око 40 моториста.

 Наредна два дана, у двије групе од по 27. особа смо провели у Хиланадару.  Боравак на Светој Гори и у Светој Царској Лаври Манастира Хиландар је посебан доживљај за свакога било да се тамо нађе први пут или је већ био. Једном ријечју неописив и свако се са тог светог мјеста врати другачији, пун позитивних емоција, надахнутији и бољи.  И свако ко једном пође увијек се и врати.  Тако да већ планирамо путовање и наредне године уз благослов братства Манастира Хиландар.

 Желимо још једном да изразимо благодарност свим учесницима овог ходочашћа посебно браћи из Србије и Републике Српске, као и свим људима добре воље који подржавају активности Одјељења Ноћних вукова Црна Гора.

[huge_it_gallery id=“59″]