Вођа „Ноћних вукова Црна Гора“ Вукоман Булатовић

Мото-клуб „Ноћни Вукови Црна Гора“ ставиo се на располагању Националном координационом тијелу за сузбијању корона вируса, што је наишло на одобравање надлежних државних органа, односно, представља добар примјер сарадње надлежних и грађана у кризним ситуацијама.

Тај мотористички клуб обратио се Националном координационом тијелу за заразне болести, Институту за јавно здравље, Министарству унутрашњих послова и Дому здравља Подгорица нудећи помоћ у ситуацији изазваној вирусом корона.

„Мото клуб Ноћни Вукови Црна Гора, као удружење састављено од одговорних појединаца, патриота, дубоко свјесних озбиљности тренутне ситуације, изражава спремност да у оквиру својих могућности на сваки начин помогне и олакша период стања изазваног вирусом корона, и институцијама које су најистакнутији носиоци заштитне функције грађана Црне Горе“, наводи се у допису „Ноћних вукова Црна Гора“.

Такође, истакли су они, „апелујемо на све пријатеље нашег клуба који цијене нашу ријеч да се придржавају датих упутстава и у потпуности поштују инструкције дате од државних органа.“

„Данас није на испиту само наше здравље и физичка егзистенција, већ прије свега наша људскост и способност да нешто учинимо и за другог. И ово је ситуација кад мото нашег клуба треба бити слоган сваког хуманог човјека – опште добро изнад појединачног“, истиче се у допису.

 

Мото-клуб „Ноћни Вукови Црна Гора“

„Ноћни вукови Црна Гора“ су навели неке од примјера у којима мотоциклисти могу дати значајан допринос: допремање и хитна достава потрепштина за стара лица и лица којима је потребна помоћ, физичка помоћ на неопходним радовима, као и све сличне ситуације које захтијевају људски фактор.

„Такође, у сваком граду у држави имамо чланове, и наше пријатеље мотористе, који Вам стоје на располагању 24/7. Све ће проћи, па и ово, а прави је моменат да се сјетимо ријечи: ,,У добру је лако добар бити, на муци се познају јунаци“, стоји у допису.

На допис „Ноћних вукова Црна Гора“ одговорио је државни секретар МУП-а и руководилац Оперативног штаба Драган Пејановић, наводећи да је свака помоћ добродошла.

„Ваша солидарност, патриотизам и одговорност нас је још једном подсјетила колико је важно да у овим тренуцима мислимо једни на друге, а прије свега на оне којима је помоћ најпотребнија. Ова држава почива на храбрим и одговорним појединцима и групама који воле свој народ и мисле на њега. Најискреније Вам се захваљујем у своје лично и у име чланова Оперативног штаба за повратак наших држављана, чији сам руководилац“, навео је Пејановић у одговору „Ноћним вуковима Црна Гора“.

Булатовић: Ту смо да помогнемо грађанима

Вођа „Ноћних вукова Црна Гора“ Вукоман Булатовић казао је овим поводом порталу ИН4С да је тај мотористички клуб спреман да помогне колико је у његовом могућности.

„Нема много тога да се прича. Ово су ствари које треба да нас сабирају, односно да сви допринесемо онолико колико можемо. Већ смо навели гдје и како можемо помоћи. Мотоциклисти су, иначе, једна веома солидарна групација, тако да је ово нешто што се и очекивало од нас. Захвални смо на брзом одговору господина Пејановића. Тренутно, надлежни обезбјеђују све што је потребно, али злу не требало – ту смо“, поручио је Булатовић.

Извор: ИН4С.net