Преображење Господње слава Саборног храма и града Требиња и ове године свечано је прослављена. Пред сам празник осјећала се предпразничка радост у граду који је био испуњен великим бројем гостију, који су овом приликом у Требиње пристигли са разних крајева земље и иностранства.

Preobrazenje Trebinje Nocni Vukovi Republika Srpska4

Preobrazenje Trebinje Nocni Vukovi Republika Srpska5

На дан празника увече требињским улицама прошла је свечана Литија, у којој су учествовали Митрополит Црногорско – приморски г. Амфилохије, епископ Будимљанско – никшићки г. Јоаникије, Епископ Рашко – призренски г. Теодосије, умировљени епископ ЗХиП г. Атанасије, домаћин епископ г. Григорије са преко педесет свештеника и монаха.

Preobrazenje Trebinje Nocni Vukovi Republika Srpska2

Одјељењу Ноћни Вукови Република Српска са браћом из Црне Горе, Русије и Србије указана је велика част, да носећи иконе уз  молитвено учешће у Литији прођу улицама Требиња.

Велика је част присуствовати овом  догађају,  јединствен је осјећај проћи улицама Требиња у овој величанственој Литији, у име своје браће желим се захвалити Његовом Преосвештенству Епископу Захумско-Херцеговачком и Приморском Григорију на указаном повјерењу и части одјељењу Ноћни Вукови Република Српска, рекли су нам из одјељења Ноћни Вукови Република Српска.

Preobrazenje Trebinje Nocni Vukovi Republika Srpska1