Ове године дочекасмо славу расути на разне стране, ограничени утицајем епидемиолошких мјера,  али са истим унутрашњим осјећајем.

И у овим околностима симболично показасмо да смо сви удови једног тијела и да нам је срце заједничко – срце Светог Георгија Побједоносца. Црногорски Ноћни вукови данас су славили славу у манастиру Космач на Скадарском језеру, славили су у Острогу и славили у Каљининграду. Јеванђељском поуком вођени: гдје су два или три сабрани у име моје и ја сам међу њима, обиљежили смо крсно име са жељом да га ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ прославимо сви заједно.

Иначе, манастир Космач, смјештен на острву у Скадарском језеру, окружен ловором, посвећен је Св. Георгију. По предању у овом манастиру вјенчани су краљ Вукашин и Јевросима, родитељи Марка Краљевића. Свету Литургију служио је Владика Методије, а Господ је дао дан лијеп, као да га је Владика Раде описао. Као што приличи уз гусле смо поменули витезове нашега народа, и заблогадарили Богу и Св. Георгију што су нас до сад сачували и помагали.

И у Острогу су Ноћни вукови славили славу, у тврђави православља су нам имена поменута на Литургији. А кад су са нама Св. Георгије и Св. Василије и васкрсли Господ над нама бдије. Привилегија коју ћемо тек оправдати, ако Бог да.

На Луштици је у храму Св. Георгија наш брат и парох луштички Никола Урдешић служио Литургију, а послије литије  преломио крсник и освештао жито. У бесједи је поменуо значај постојања нашега клуба како у Црној Гори тако и у остатку свијета, а послије службе је припремио молитвени доручак за поштоваоце нашега клуба који су били на светој Служби.

Каљининград, Руска Федерација. Град на Балтичком мору, од Црне Горе удаљен скоро 3000 км, данас је дом петорици наше браће. Међу нашом руском браћом организовали су прославу празника и обиљежили славу нашег одјељења како доликује. Иако Руси немају  обичај обиљежавања славе, добро им је познат и радо су се одазвали позиву. Одјељење Ноћних вукова Западни Рубеж били су наши гости. Иначе, чланови црногорског одјељења су у Каљининград позвани у склопу прославе Дана побједе и једни су од ријетких који су у току важења епидемиолошких мјера добили посебну дозволу за улазак на територију Русије копненим путем. Чак и у гостима слава се обиљежила и прославило име Св. Георгија, јер дом се у срцу носи и гдје год дођемо са собом донесемо и онај камен на којем смо рођени и који нам је колијевка био.

Хвала Богу на свему. На искушењима, на оваквим данима, на ономе што је било и на ономе што ће бити. Свети Великомучениче Георгије, моли Бога за нас, за наше пријатеље и за наше непријатеље. Хвала свима који се радују са нама, а свој браћи гдје год да су, увијек на помоћ били Бог и Свети Георгије Побједоносац. Христос воскресе!